Rostfritt stål ansökan

Rostfritt stål är ett mångsidigt material. Först användes för bestick snart hittade den sin väg in i den kemiska industrin på grund av dess korrosionsbeständiga egenskaper. Idag korrosionsbeständighet är fortfarande av stor betydelse och långsamt byst stadigt de mekaniska kännetecknen av materialet som redovisas. Det är material som håller på att hitta sin väg in i nya program på en nära till daglig baser. Nedan finner du ett antal applikationer där rostfritt stål har visat sig genom många års tillförlitlig tjänst.

Bestick och köksartiklar

De mest kända ansökan rostfritt stål är förmodligen för bestick och köksartiklar. De finaste bestick använder producerade speciellt 410 och 420 för knivar och grade 304 (18/8 rostfritt stål, 18% krom 8% nickel) för skedar och gafflar. De olika kvaliteterna används som 410/420 kan vara härdad och härdat så att knivblad kommer att ta en skarp kant, medan den mer formbart 18/8 rostfritt är lättare att arbeta och därför mer lämpad för föremål som måste genomgå ett flertal formning, polering och slipning processer.

Kemiska, bearbetning och olja & gas industrier

De mest krävande industrier som använder rostfritt stål är förmodligen kemiskt, bearbetning och olja & gas industrier har skapat en stor marknad för rostfria tankar, rör, pumpar och ventiler samt. En av de första stora framgångar för 304 rostfritt stål var lagring av utspädd salpetersyra som det skulle kunna användas i tunnare sektioner och var mer robust än andra material. Speciella kvaliteter av rostfritt stål har utvecklats för att ha större korrosionsmotstånd på ett brett spektrum av olika temperaturer. Dessa används i avsaltningsanläggningar, reningsverk, offshore oilrigs, harbour stöder och fartyg propellrar.

Kraftproduktion


Rostfritt stål och andra korrosionsresistenta legeringar används flitigt i power generation branschen för att bekämpa korrosion, särskilt vid förhöjda temperaturer. I synnerhet nickellegeringar används för hög temperatur styrka och oxidation motstånd i fossila kraftverk som drivs. Nickellegeringar och andra rostfria stål används också flitigt i rökkanalen gasar desulfarization enheter.
Kärnkraftsindustrin använder också stora mängder av rostfritt, ofta anges med en låg kobolt innehåll, för båda power generation och strålning inneslutning. Speciella louvered ventilation axlar görs, som är avsedda att användas i nödsituationer för att isolera växter i år om det behövs. Ång- och gasturbiner Använd rostfritt på grund av dess korrosion motstånd och värme brandsäkra kvaliteter.

Produktion av livsmedel

Också används stora mängder av rostfritt stål i produktion av livsmedel och lagring. De vanligaste kvaliteterna är 304 och 316. I allmänhet är 304 i grunden arbetshäst betyget medan 316 används i hårdare miljöer. En viktig anledning päls med rostfria stål är inte så mycket korrosionsförmåga av själva maten samt det faktum att användningen av rostfritt möjliggör snabbare och effektivare rengöring. Till exempel har glass produktion 316 angetts i så att starka anti bakteriologiska rengöring och skölja system kan användas. En av de stora fördelarna med rostfritt stål är att det ger ingen smak till maten som det kommer i kontakt med.

Arkitektur, byggande och konstruktion

Arkitektur, byggande och konstruktion är en växande marknad som många moderna byggnader använda rostfritt stål för fasader, tak och fasader. En annan sak är att de låga underhållskostnader och anti vandal egenskaper rostfritt ger en växande marknad i kollektivtrafiken, biljettautomater och gatan möbler. Rostfritt stål används för byggändamål, också. När armerad betong började användas ansågs att kolet stål används inte skulle rost, cement, uppenbarligen härrör från kalksten, är alkaliska. Dock kan ständigt med grus salt på broar ändra pH-värdet till sura därmed rost stål som expanderar och sprickor i betong. Rostfritt stål armeringsjärn bar, har men initialt dyrt, visat sig ha mycket bra livscykel kostar egenskaper.

Medicinska tillämpningar

Särskilt ren smält används rostfritt stål för medicinska implantat och konstgjorda höfter. En hel del medicinsk utrustning - som ortopediska sängar, skåp och undersökning maskiner - görs som standard från rostfritt på grund av dess hygienisk och lätt att rengöra kvaliteter. Läkemedelsföretagen använder rostfritt för piller trattar och trattar och rörledningar krämer och lösningar.

Automotive

Bilar gör ökande användningen av rostfritt stål, främst för avgassystem (klass 409) och katalysatorer, men också för strukturella ändamål. Med större uppmärksamhet som görs för att uppnå låga långsiktiga underhållskostnaderna, mindre miljöpåverkan och större oro med livscykelkostnad, fortsätter marknaden för rostfritt stål att förbättras.